| Kenalan Hanzsensei |

Alunan 'Sekadar Lelaki Biasa'...


Apa yang tersirat adalah satu lagu luahan hati sang teruna yang mendambakan cinta suci dari seorang muslimah. Luahan ini berupa monolog sang teruna yang berharapkan biar cinta suci yang lahir ini melalui permohonan pada Pencinta Agung, AllahuRabbi. Sang teruna berasa dirinya serba kejahilan dan wujudnya cinta ini merobah dirinya dengan jalanan yang diredhai Ilahi.

Lirik puitis ini ciptaan Hanzsensei dan Bie FeelHoney dengan lagu irama pop balada yang bertepatan dengan mood serta penerimaan halwa pendengar. Walaupun sekadar rakaman amatur tetapi hasil yang dicipta, alhamdulillah... memuaskan dengan arrangement music oleh Elty. Dengar-dengarkan lagu ini melalui link muat turun di bawah.


SEKADAR LELAKI BIASA

wajah nan rembulan
meruntun jiwaku
tiap tutur kata

penuh keimanan


tetapi diriku

berbeda denganmu
aku hanya insan penuh kejahilan


adakah mungkin
kan ku miliki kasih
atau sekadar dalam hati


korus:
ya Allah perkenankan doaku
jadi ku halal baginya

tuk membimbingku kepadaMu

ku harapkan...

adakah harus ku kata

rahsia cinta di jiwa

siapalah aku

sekadar lelaki yang biasa


cintaku tak berarti milikinya

tapi cukup sekadar doa
bahgiaku untuknya

Singers: Hanz, Fika, Elty, Mizal, Wafiey feat Bie FH & Kimo FH
Lyric: Hanzsensei & Bie FH

Arrangement: Elty

13 UstarZ Creative Studio


Klik Muat Turun Lagu:
lagu ini sudah di 'remove' link nya kerna ramai keliru dgn
new version of this song from Feelhoney..Maaf..



p/s : Masa buat lagu ni, time cuti mid-sem lepas. Saja-saja mengisi masa lapang... Terimalah hasil ini seadanya. Kritikan membina anda memang dialu-alukan. hehehe~:p



Iklan: Album Nasyeed Underground memang best! sudah dapatkannya? Harga istimewa di bawah FeelHoney Management masih lagi ada. Dapatkannya sekarang!
Link pada sidebar blog ini...


masa:1156 pm
tempat: Kolej 13 taman Jaya. hoho~


26 comments:

uchiha ct-k said...

mmm....
baru je hari 2 dapat lagu ni...
best...
eh...silap...
SANGAT BEST!
1st time denga dh suke...
:):):)
tapi ade 2 org yg vokal nye kureng sket...hehe...sape...? syyhh...diam...diam...hehe...
[cewah! mcm la org yg ckp ni mantop sgt...huhu...]

mmmm...
to teruna tersebut...
bersabarlah....
tu je yg dpt kte ckp....
huhu.....
sedeyh ble dgr cite2 cm ni...
huhu....
yg pnting kne set dlm minda setiap yg blku ade hikmahnye....
"bole jadi perkara yg kte ske tu bukanlah yg terbaik utk kte"
[mmm...x ingt ayt yg betulnye...tp dpt tgkp la point die kn...huhu]


eyhh...
pjg lak aku komen...
hehe....

HanzSens3i said...

ye ker? makasih r ct-k..
vokal part mane yg krg tu ya?
insyaAllah next song will be improve agi..hihi~

advice mu sgt berguna buat sape2 lelaki yg mendambakn cinta manusia ni..
doa r sbaik jln...
cintai Allah dlu bru kmu akn temui cinta slyk buat kamoo..
(cukup umo dh utk brcrta ni..)

GrEaT gUrL said...

k yana suke lgu2 korang..korang smue mmg kreatif la...salute sme korang!!

HanzSens3i said...

hoho~makasih k.yana.. lagu2 ni just suka2 je rakam... ngisi masa ktakn..hihi~

lynodehearty said...

satu lagi lagu yg mantop dr kamu..
sekali dgr ja da jatuh centa..
lirik yg penuh makna..
tahniah!
sesuai tuk aku ni..
tp kena tukar cket..
sekadar perempuan biasa..
bolehkah pacik??
hehe..

HanzSens3i said...

lino: slm.. maksih komen mu.. boleh ba kalo ko mau.. tkar ja aytnya lelaki tu jadi pmpn.. ha jadi tu.. ko rakam r nnti upload d blog mu.. amcm?:)

Amirah Tumin said...

ala..tak dengar lagi..baru nak klik kat muat turun tu.
terlambat plak saya ni.hehe
mlm ni leh dgr lagu..
=)

HanzSens3i said...

amirah: dgr2kn ya..hehe~ dpt donlod ke?
boleh bgi komen ye...almaklum la rakaman amatur..

insyaAllah ada lagi next lagu.. tggl di rakam lagi.. wait n see ya kgkwn!:p

uchiha ct-k said...

erk....
nk bgtau gk ke vokal sape yg kureng sket mntp tu?
kang malu kang...
hehe...
takde r....
small part je...
ni just kritikn dr org yg bese2...
hikhik...

lino!
kite setuju!!!!!!!
sesuei ngan kte b'2 kalo 2ka jadik pompuan kn....
hehe....
bemonolog dlmn gk...huhu...

HanzSens3i said...

ct-k: ooo~i see that bah...
taw uda part sepa..hoho~
but this is just artis amatur bah melainkan 2 ahli FH tu..hihi

monolog? hihi~bgus tu utk bekarya...
ko msukkn ar monolog fizik mu...
hahaha~

Amirah Tumin said...

okeh..meh nak komen..
walaupun rasanya mmg tak layak nk bagi komen..^-^
lagu best..suka btul melodi camni.
mantop bakat luar biasa korang ye?=)
tapi yang mase dah nak ending tu,banyak sangat suara,mcm serabut sket,sampai tak dgr yang mane satu korus btul2.(huhu,,maaf saya mmg jujur sket..=b)
overall..mmg best!!^_^

HanzSens3i said...

amirah: makasih komen kamo.. slyknya d komen baa coz kna improve jga nxt time agi.... hihi..

aslnya mmg tnpa sora back tapi bagi lain ckit part korus last tu... tu yg serabut kamo dgr...hahaha~

apa pun kejujuran kamo sy hargai...syukran byk2 amirah!!:)

SuFy said...

so nice...teringat pulak time skola dulu..hek3

HanzSens3i said...

suFy: ye ke time skolah dlu gni? huk3... anyway thx dgr lagu tu yer..:p

SuFy said...

dulu kan, ikut nasyid skola jugak..hurm, yeah its really nice..boley wat album ni..hehe

HanzSens3i said...

suFy: hehe~ kasi kmbg itu bakat ba.. lagi2 suFy uda pndai men gitar..
na.. lagi lah ble develop more music related to dakwah..

album? ada sudah 3-4 lagu trakam.. tggl cover lagi..jdi mini album r..hihi~:)

eyena said...

hmm sgt2 menyentuh perasaan aku laa lagu ni.. huhu..

to teruna: jangan putus asa! kamu akan dapat yang terbaik.. percayalah! ish teremo lak.. err

Farhan Hafiz said...

eyena~ makasih ya... to teruna again: dgr nsht eyena ya..hahaha~

Fiko said...

Sila dengar suara aku ek..hehe..

GrEaT gUrL said...

paran..wat lagu ni plak..sekadar perempuan biasa...huhu

Farhan Hafiz said...

fiko: hoho..cari kamu sora part fiko ni~

k.yana: hoho~akak tkr je part lelaki tu jdi pmpuan..hahah~ settle lagu bru..hihi..

lynodehearty said...

to teruna: jgn rasa sedih..jgn rasa sepi..ada yg lebih baek tuk kamu..kami shbt2 mu ni sentiasa mendoakanmu n sentiasa ada kalo mo berista..oppppss..hehe=)

Farah said...

Allah . Saya suka liriknya . Saya suka lagunya .

Saya suka petikan gitar bagi lagu ni . Acoustic version punya .

Saya suka suara Feelhoney version studia punya :)

HanzSensei™ said...

farah: tQ farah for da comment.. ini sbnrnya versi lama..Skdar Lelaki Biasa version baru blum kluar dalam album FH.. tQ 4 da support..:))

Farah said...

Ada version lain lagi ? Banyaknya version . Tak sabar nak dengar .

HanzSensei™ said...

yg ini version wif da guitar..
insyaAllah akan dimsukkn dlm album mini akn dtg..hehehe~

copy this link to da address bar..
http://www.youtube.com/watch?v=MNha67AQ4n8

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin