| Kenalan Hanzsensei |

Beraya Rumah Kak Yana + Jalan2 CONVEST = Destinasi Gombak


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.
Moga Keberkatan Hidup mengiringi tiap hari anda...
Moga senyuman dan lafaz syukur menitip di bibir sebelum mula bermadah.


Huhu~ sesawang semakin bersawang! Kerana batasan waktu lagi sebagai alasan basi berulat virus..hehe.. tidak mampuku untuk mencari masa sesuai. Ringkasnya dengan formula matematik, mudah menterjemah kenapa tidak meng'update'.

study+ assemen+show+exam+lain2 berkaitan (hooo~) = busy
( simple kan... not pimple ya..!)

Yang atas tu sebagai pembuka bicara. Sesibuk mana pun tidak seperti PM, masih sebagai student yang perlu mengurus masa dengan baik. Hakikat masa itu ibarat mata pedang memang satu pepatah yang amat sesuai buat student macam aku ni. Apa pun, aku nukilkan jua perjalanan sehari ini seperti tajuk di atas nun...
(maaf siapa yang tak dapat ikut ya..sapa2 yang berkenaan r..:)


sahabat2 ging konvoi yang suka senyum

Perjalanan ke rumah Kak Yana (lawyer ni..merangkap peminat FH..hoho~) bermula jam 11 dari rumah 13 uStaRz. Konvoi dengan 7 motor bermacam jenis dengan 13 orang jejaka Borneo= Sabah +Sarawak (Syib termasuk borneo uda walau dia kelate..hahaha). Bermula perjalanan diiringi bacaan doa by Akh Syaifullah.

Perjalanan ke rumah Kak Yana mengambil masa setengah jam juga. Aku bersama Man, tetiba ditahan masa dilaluan motor oleh polis trafik, tapi sahabat2 lain boleh terus lepas....Pelik juga walau benar... Mungkin muka c Man ni macam suspicious someone on their list but he was an innocent person bah.. (Sori Man..huhu.. ) sepanjang perjalanan, kami tergelak dengan situasi tu.. ish..ish..ish...


bersama Kak Yana, empunya tempat beraya..tQ kak!

Sesampai di rumah kak Yana, apalagi.. mula langkah kanan mesti dengan salam, diselangi bicara perkhabaran bersama utusan raya, langkah berterusan menghadap hidangan, makan sahaja apa tersedia.. Sudah agak sate jadi tumpuan, tapi tidak ketinggalan, bubur kambing yang tidak pernahku rasa. Sekali rasa..Fuhhh...sadap bah kata urang Sabah.

Selepas menjamah juadah maka kami berbalas kata, bermadah bicara bersama Kak Yana, lantas gambar diketik sebagai memori kenangan. Akhir bersama, salam dihulur (ayah Kak Yana ya..)maaf dipinta, untuk pergi ke destinasi seterusnya.
UIA, here we come!


pic d luar masjid UIA..saja ja letak Nur Qaseh tu..

Konvokesyen UIA masih berlangsung masa ini sehingga 17 Oktober kalau tidak silap ya.. masuk UIA pergi ke masjid. Hadap Ilahi lebih awla sebelum ke bazar konvo. Seronok melihat para graduasi bersama keluarga, tanda kejayaan dalam perjuangan ilmu selesai pada satu level lagi..(ilmu takkan habis, continuous selagi kita belajar..).
Baju konvo UIA lebih smart dari UM, baju konvo UM agak klasik sikit..hahaha~sekadar gurauan ya..


dun do this at home..hoho~ mo jadi otromen

Jalan2 keliling bazar pastu balik ke rumah..Fuh..letih..namun inilah perjalanan sehari bersama sahabat-sahabat. Susah cari masa untuk berjalan bersama ni..huh~
Akhirulkalam, ucapan terima kasih infiniti~ syukran jazilan, arigato gozaimas buat Kak Yana atas jemputan raya ke rumah akak.

p/s:

pic atas tu tiada kaitan ya..
just candid snap behind fiko...
jadi aku design sikit-sikit n create jadi story yang never ada ni..
hahaha~main2 ja fiko ya..

slamat ari raya..(^_^)

5 comments:

rosmadi said...

wuuiii..."Nur KAsih" aa...adui2...kepada "Nur Kasih"..berhati2 di jalan raya..huhu~~

Amirah Tumin said...

salam...wah berkonvoi ke uia..welcome2..
hehe..banyak ke jual barang....hehehhehe

GrEaT gUrL said...

entry yg plg wat k yana terharu...huhu...nur kasih??haha...ada2 jak kamu ni paran..jbh knvo um ade mksdnye tersndri taw..hihi....aper2 pown, mekasih tuk smuenye...mge2 ukhuwwah kte brpnjgn...insyaallah~

HanzSensei™ said...

madie: ya nur kaseh...ngm pesanan mu tu madie...hoho~

amirah: jual brg? xda r..just jdi promoter..hahahaha~

kak yana: hoho..makasih agi kak... jmput r ktorg agi...kui3...Allah shj layak mmbls jasamu..:)

eyena said...

hehe cam best jak edit2 letak nur qasih giteww.. heee

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin